Bélap állomás: “Fontos a szabályozások betartatása”

Szokatlan lehetett a tanulóknak, hogy az idei évben a diáknap állomásai (helyszínei) között a Bélap neve is feltűnt.

Ráadásul nem is újságírói foglalkozásként volt meghirdetve: “Ökoterem – játékos vetélkedő és előadás” volt mellé írva. 

Bizony, az I. Béla Sajtóosztály és azon belül a Bélap is részt vesz egy – az Európai Bizottság által támogatott- versenyen, melyen belül a feladatunk az volt, hogy minél több diákkal vitassuk meg az Európai Unió környezetvédelmi politikáját. 

dsc00135.JPG

Ezen versenyen belül szerkesztőségünk és stábunk egy nagy kutatást és egy nagy projektet készített. Részletesen utánaolvastunk minden szabályozásnak. Azért, hogy ezen tudásunkat megmutassuk, október 22-én (a diáknapon) minden érdeklődőt szívesen vártunk állomásunkon, ahol egy 45 percben, egy aprócska előadást hallgathattak meg. Az órán belül játékos vetélkedő keretében csokit lehetett nyerni, ha kellő tudásukat megmutatták.

Az előadásban szó volt arról, milyen problémákkal kell szembenéznie az Európai Uniónak és ezeket az EU milyen tevékenységekkel/szabályozásokkal tudja megoldani. Ismertettük továbbá a Sajtóosztály által indított kérdőív eredményeit, bemutattuk az ökoiskola hálózat működését és a Natura 2000 területekről is esett szó. 

A közönséggel való hosszas beszélgetések és viták után megállapítottuk, hogy bár a szabályozások is nagyon fontosak, leginkább arra érdemes hangsúlyt fektetni, hogy az eddigi szabályokat a legszigorúbban betartassuk a szennyezőkkel.