Béla-nap dióhéjban

Ebben az évben is előadásokban gazdag iskolanapban részesülhettünk. Rengeteg választási lehetőség adódott az ott jelen levő diákoknak, a kutyás terápiától egészen a szülés csodájának bemutatásáig. (Ezt az előadást érdekes módon fiúk látogatták többen.)

Ennek alkalmából szeretném a teljesség igénye nélkül, egy szubjektív felsorolásban összeválogatni az általam kiválasztott pár kedvencet.

Az első órán többek közt a Pécsi Tudományegyetem különböző karain folyó oktatással ismerkedhettünk meg.
De választhattuk az óceánjáró hajós zenekari élet bemutatkozását is. Iskolánk volt diákja, Szalai Márk és alkotótársa, Kőrösi Máté közös előadása rendező, illetve operatőr karrierjükről, egy általuk készített rövidfilmmel megspékelve bebizonyította, a filmes karrier nem elérhetetlen álom.

Ezt követően a zsibongóban egy kiállításmegnyitó keretében hallhattuk Kovács Zoltán tanár urat, aki csendélet művészetéről beszélt Börzsönyi Izolda és Vágóné dr. Iván Katalin képei kapcsán.

A második óra során többek között a történelmi magyar várak animációs rekonstrukciójának folyamataival, a gyors nyelvtanulás elsajátításával és a bőrgyógyászat érdekes ám riasztó világával ismerkedhettünk meg.

A harmadik és egyben utolsó órában iskolánk tanulóié volt a szó. Rappay Bence a szedresi Ős-sárvíz kiszáradásának veszélyéről és annak megoldási lehetőségeiről beszélt. Fekete Dávid pedig a magyar nyelv viccesebb oldalát próbálta megmutatni.

A nap végén minden diákunk élményekkel és ismeretekkel gazdagon térhetett haza iskolánkból.

Írta: Balogh Szabolcs és Tölli Kamilla