Szalagtűző 2016

Idén is eljött a nap, amiért minden Bélás várja az utolsó gimnáziumi évét: a szalagavató. Végzőseink már szeptemberben próbákra jártak, hogy betanulják a tökéletes táncokat. A sok munkának meglett a gyümölcse, és a tűzés megkoronázásaként élvezetes műsort tekinthettünk meg a Babits Mihály Kulturális Központban, december 9-én.

Rengeteg szülő és hozzátartozó jött el megnézni a Szekszárdi I. Béla Gimnázium szalagtűző ünnepségét. A
tizenkettedikes osztályok először felsorakoztak a színpadon, majd Hajós Éva igazgató beszéde után, hagyomány szerint a tizenegyedikes tanulók segítettek az osztályfőnököknek a végzős diákok emlékszalagjának feltűzésében.

A műsor után a márványteremben – a bor városában mi mással, mint vörösborral – , koccintottak végzőseink tanáraikkal. Az osztályfőnökök megható, ám humorral átszőtt pohárköszöntőket mondtak, amelyekből kiderült, hogy nagyon büszkék diákjaikra, ám egyben szomorúak is, hogy lassan el kell válniuk osztályaiktól.

Ezután jöhetett az este legizgalmasabb és leggyönyörűbb része. Megkezdődtek a táncok. Mindegyik osztály keringővel készült. A lányok csodaszépek voltak, egy estére igazi hercegnővé válhattak. Minden táncoson látszott az izgalom, de megtettek mindent, hogy szép estét varázsoljanak. A szülők szemében látni lehetett a meghatódottságot, néhányuknak még a szeme is könnybe lábadt az örömtől.
A műsor végeztével a diákok közösen elmentek megünnepelni az estét. Igaz, hogy még néhány hónapig iskolánk tanulói lesznek, de a szalaggal egy lépéssel közelebb kerültek a nagybetűs élethez és persze az azt megelőző, és az ahhoz belépőt nyújtó érettségihez.

Írta: Varga Luca