Párválasztás modern módra – a Tinder és veszélyei

A Tinder egy a fiatalok körében ismert alkalmazás, ahol a készítők arra esküsznek, hogy „egy húzással” megtalálhatod az igazit, de ezt nagy valószínűséggel már tudtad is.


Ez lehet egy poén is (például, amikor egy barátnőd beregisztrál az oldalra, és kapsz egy e-mailt egy 40 éves embertől, hogy szívesen megismerne (true story), és azzal a lendülettel törlöd a regisztrációt), de ez nem is olyan vicces. Gondoljunk csak bele!
Van esély arra, hogy megtalálod életed szerelmét, elvégre sok történetet lehet olvasni az interneten arról, Képtalálat a következőre: „tinder”hogy egy férfi és egy nő a Tinderen keresztül ismerték meg egymást, és már gyerekeik is vannak.
DE. Hány ezer kamu profil lehet ezen az oldalon? Sok. Gondolunk erre, amikor beregisztrálunk? Nem feltétlenül, pedig ezek az emberek visszaélhetnek a fényképeinkkel, és egy egyszerű randinak induló találkából akár komolyabb bajok is lehetnek.

Erre nagyon jó példa egy igaz történet, amit a neten olvastunk:
Az új-zélandi Warriena Wright megtalálta a számára ideális férfit Gable Tostee személyében. Néhány nap chatelés után úgy döntöttek, ideje találkozniuk. Képtalálat a következőre: „warriena wright”Egész jól kezdődött, egészen addig, amíg a férfi el nem kezdte erőszakosan bántani a fiatal nőt. Fojtogatni kezdte, és azzal fenyegette, hogy lelöki az erkélyről, ami pontosan 14 emeletnyire van a lenti balkontól. Warriena menekülni próbált, de lezuhant, és azonnali halált szenvedett. Tostee a bíróságon sírva próbálta meggyőzni a rendőrséget, hogy ő ártatlan, de szerencsére egy hangfelvétel mellett még szem- és fültanúi is voltak az esetnek.
Természetesen nem azt mondjuk, hogy a Tinder teljesen rossz, és senki sem kéne használja. Kedves embereket is meg lehet rajta keresztül ismerni, azonban azt mindenki kell tudja, hogy emberrablás nem csak a filmekben van.

Vigyázzatok a randi oldalakkal, mert ha ilyen katasztrófa nem is történik veletek, milyen kínos lenne már látni a rokonaid profilját, tudván, hogy akár ők is megtalálhatják a tiédet. :S

Írta: Varga Luca, Balogh Szabolcs és Tölli Kamilla