“Kommédia” – Tapasztalatok

A 2016/2017-es tanév tíz I. Bélás, illetve ugyanennyi Baka valamint Garay általános iskolás diák számára kicsit különlegesebb volt az átlagosnál.

Az NTP-KKI-16 pályázat keretében a három iskola diákjai és tanárai működtek együtt, hogy kommunikációelmélet, médiaismeret és digitális alkotások témakörben alkossanak.

A két általános iskola pedagógusait gimnáziumunk által összeállított módszertani segédlet segítette a foglalkozások lebonyolításában, illetve szakmai konzultációkon is beszámoltak a program megvalósulásáról, lehetőség volt a tapasztalatcserére.

A pályázatot a Garay iskola diákjai egy saját újsággal, a Baka diákjai pedig egy kisfilm elkészítésével zárták. Az I. Bélás diákok reklámfilmet forgattak, újságot szerkesztettek, illetve fotókiállítása is nyílt a pályázatban résztvevő diákoknak.

A két általános iskola pedagógusai arról számoltak be, hogy diákjaik nagyon élvezték a pályázat adta lehetőségeket, és felmerült egy állandó iskolaújság vagy iskolatévé létrehozásának gondolata is. Az I. Béla Gimnázium diákjának véleménye szerint pedig „a kirándulás hab volt a tortán, az órák minden percét élveztem, jó hangulatban teltek, és szerintem jobban összehangolódtunk. Számos új információhoz jutottunk, és fejlődtünk”.

A pályázathoz kapcsolódó módszertani segédlet elérhető az alábbi címen:
http://ibela.sulinet.hu/belap/2016/09/modszertani_segedlet_kommedia_ntp-kki/