2018 Nyílt napok

Új módszer? Nagy siker!Meghozta a gyümölcsét, hogy idén intézményünk elrugaszkodott a megszokottól.

2018. novemberében idén ismét elérkezett a nyílt napok ideje. 14-én, az első napon a hozzánk látogató diákok nem a szokásos órákra ülhettek be, hanem izgalmas, érdekes és ismeretterjesztő előadásokon vehettek részt. A nap 8 órakor kezdődött a programokra való regisztrálással. Ez eltartott egészen az első program kezdetéig, 9 óráig. A harmadik órát kivéve mindegyik órában négy lehetőség közül lehetett választani. Ezek között volt Utazó planetárium, Látványos fizikai show, matek, magyar és idegen nyelvi előadás, pályaválasztási tanácsadás, természettudományos területek bemutatása. A harmadik órában pedig megrendezésre került a Kisdiák alkotók kiállítása, ahol a Babits Mihály és Baka István általános iskolai diákjainak rajait tekinthettük meg. Az elkészült művekről Kovács Zoltán tanár úr is beszélt nekünk.

Az előadások után következett az ebéd, ezután a látogató diákoknak véget ért az első nap.

Viszont nekünk és a szülőknek még korántsem ért véget. Ugyanis még ezen a napon fél 5-re az Igazgató Asszony és a tanári kar  egy része várta az érdeklődőket. Idén itt sem maradt a megszokottnál a bemutatkozás. A Neumann teremben Hajós Éva Igazgató Asszony köszöntötte a megjelent szülőket és ismertette az iskolát, annak tevékenységeit, terveket, szakokat. Viszont ez az ismerkedés, nem csak az Igazgatónő feladata volt ezen az estén. A szülőknek lehetőségük nyílt megismerkedni a termekkel és azok adottságaival. Például a laborban Maros Tünde tanárnő, Barocsai Zoltán és Péter Miklós tanár úr mutatott bele, hogy tanulja egy I. Bélás diák a kémiát, földrajzot, informatikát. Ezután az A épületben található zsibongó következett, ahol Kovács Zoltán tanár úr a ismertette, hogy intézményünkben nagy figyelmet fordítanak a művészi adottsággal rendelkező tanulókkal. Továbbhaladva az 19-es teremben két volt diák kisfilmjét is megtekinthettük. A művészet után Erdélyi Fodor Mária tanárnő mutatta be a bélás nyelvoktatást. Vecsési tanárnő a sport tagozatról beszélt. A magyar órákba is belekóstolhattak a szülők, ugyanis Cselinácz Mónika, Csizmazia Ferencné és Mikóné Csősz Judit tanárnők rendeztek egy kis ízelítőt játékos feladatokkal, amiket az tanórákon is hasznosítanak. Végül de nem utolsó sorban a matematikáról Mátisné Szultos Erzsébet tanárnő adott ismertetőt.

A körbevezetés után feltettük pár szülőnek, hogy mennyire érezte meggyőzőnek iskolánk bemutatkozását és olyan válaszokat kaptunk, hogy “Teljes mértékben.” vagy “Abszolút”.

Diákoktól is már az első nap után kaptunk visszajelzéseket, hogy nagyon megtetszett nekik a családi környezet, a szabad szelleműség.

A második napon az általános iskolások órarend szerinti órákra ülhettek be és nézhették meg, hogy zajlik nálunk egy tanóra. Ennek a napnak is nagyon jó visszhangja volt.

Tavaly is sikereket aratott nyílt napunk, de összességében idén nagyobbat ütött. Az idei évben nem csak az órarendi órákba kaphattak belátást a diákok, hanem abba is, hogy az I.Bélába mindig pörög az élet, hogy milyen jó bélásnak lenni.

Írta: Simon Boglárka