Meghívó szülőknek az I. Béla Nap rendezvényeire

Kedves Szülők!

Legyen Ön is részese gyermeke, I. Bélás diákunk  egy rendhagyó tanítási napjának!

Látogasson el 2019. december 7-én  szombaton délelőtt a Művészeti Benmutatóra, tehetséges diákok bemutatkozására, hallgasson érdekes előadásokat a diákokkal együtt, ill. 12:30-tól várjuk Önöket a Neumann terembe, Kígyós Tamás szakpszichológus előadására. Részletek itt

Új felvételi követelmény a 2020. szeptemberében induló képzések felvételi eljárásában

Kedves Végzős Tanulónk!

Gimnáziumunk honlapjáról is elérhető  a felvi.hu -n megjelent rövid összeállítás a 2020-as felsőoktatási felvételi feltételeiről, melyet ide klikkelve is el lehet érni. 

A 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárástól alapképzésre és osztatlan mesterképzésre az a jelentkező vehető fel, aki legalább egy emelt szintű érettségi vizsgát tett, vagy felsőfokú végzettséget tanúsító oklevéllel rendelkezik.

Ezt a szabályt nem kell alkalmazni abban az esetben, ha a jelentkező olyan képzésre jelentkezik, amelyen a felvételi összpontszámot kizárólag a gyakorlati vizsga alapján állapítják meg (edző alapképzési szak, művészet és művészetközvetítés képzési terület szakjai, illetve a kétszakos osztatlan tanár szakok, amelyeknél csak gyakorlati vizsga van).

A felvételi követelményként előírt és az érettségi pont számításához előírt emelt szintű érettségi vizsgatárgy nem ugyanaz. Az érettségi pontok számításához előírt tárgyakról  szól az alábbi részletes tájékoztató, klikk ide érte

Felvételi előkészítő 8. évfolyamos tanulók számára

Tisztelt Szülők!felvételi

Felvételi előkészítőt tartunk magyar nyelvből és matematikából 2019. november 6-tól kezdődően minden szerdán 14.30-tól, az I. emelet 16-os és 17-es teremben.

Várjuk a tanulók jelentkezését.

Kedves Leendő Bélások! Kedves Nyolcadikosok!

Várunk benneteket minden szerdán az I. Bélában, hogy a felvételitek még jobban sikerüljön és ízelítőt kapjatok a gimnáziumi hangulatból.

 

Véradás Gimnáziumunkban

Tisztelt Szülök, Tisztelt Tanárok és Kedves Diákok! rtfh

2019. december 13-án (Péntek) a Gimnáziumunkban véradást tartunk 9 órától 12 óráig. A véradáson csak 18 éven felüliek vehetnek részt. Helyszín: kollégium, fsz. társalgó (K/0 terem).

Sok szeretettel várunk mindenkit.

ILLYÉS GYULÁRA EMLÉKEZTEK...

A Szülőföldünk Nagyjai Emlékbizottság huszonötödik alkalommal hirdette meg az Illyés Gyula szavalóversenyt. book

A megmérettetést november 4-én rendezték meg Felsőrácegresen az Iskolamúzeumban. A Szekszárdi I. Béla Gimnázium 9. A osztályos tanulója, Sebestyén Adrienn a zsűri értékelése alapján a 3. helyet érdemelte ki. Adrienn előadásában Wass Albert Havasi dal és Illyés Gyula Jön az ősz című verseket hallhatta a nagyérdemű közönség.

Felkészítő tanára: Csizmazia Ferencné

Az eredményhez gratulálunk.

"KRIMIT tud...Pécsett játszottunk"

Az őszi szünetben sem tétlenkedtek a bélás diákoklogo

Alig kezdődött el a tanév és számos megmérettetésen vannak túl az I. Béla Gimnázium diákjai. Az őszi szünet első napján Pécsre utazott négy diákunk az ORFK megrendezésében tartott "KRIMIT TUD" regionális versenyére. 4 megye 8 csapatának szituációkba ágyazott rendőrségi sztorikat kellett megoldani. A program nagyon tanulságos volt mindenki számára. Az I. Béla Gimnáziumának csapatát Berta Attila 10. B., Nagy Botond 12.A, Csizmazia Dóra 12. B, Ványi Zsófia 12.C osztályos tanulók alkották.

Felkészítő tanáruk: Csizmazia Ferencné

Új könyvek a könyvtárban

wekerle.jpg

 

Kedves Kollégák és Diákok!

A 2018-as évhez hasonlóan a Szekszárdi I. Béla Gimnázium Könyvtára idén ismét pályázott a Wekerle Sándor könyvtári állománygyarapítási pályázatra és nyert!

A Tinta Kiadó jóvoltából a könyvtár állománya 50%-os pályázati áron gyarapodott szótárakkal és más kötetekkel.

Néhány cím a kedvcsinálóként:

Bárdosi Vilmos: Mi a szösz? 300 magyar szólásmondás eredete

Hegedűs Rita: Magyar nyelvtan

Nagy György: Magyar-angol szólásszótár

Rónay Ágnes: Emelt szintű angol nyelvtani gyakorlókönyv II. Vizsgafeladatokkal

 

Köszönjük. hogy 2019-ben is élhettünk a kedvezményes pályázati lehetőséggel!