Tájékoztató digitális munkarendre vagy alternatív egyéni munkarendre való áttérés esetére gimnáziumunk intézkedéseiről

Kedves Diákok!

Tisztelt Szülők!

Információkat adunk azokról  az intézkedésekről, amelyekkel felkészültünk a digitális munkarend átalakítására, ha szükségessé válik. ITT elérhető

Összefoglaljuk azokat a fontos tudnivalókat, elvárásokat, melyeket alkalmazni fogunk a digitális munkarendben. ITT elérhető

Támogatjuk azokat a tanulókat, akik azért hiányoznak igazoltan, mert részükre hatósági karantént írtak elő, vagy mert tartós betegségük  okán a vírusfertőzés szempontjából fokozottan veszélyeztetettek, és ezért  otthon kell maradniuk. ITT elérhető

Autómentes nap Szekszárdon

Csatlakozzatok bátran a szombaton (2020. 09. 19-én) megrendezésre kerülő 10. autómentes nap szekszárdi rendezvényéhez, ahol kerékpárral két távon is próbára tehetitek magatokat! Ha van kedvetek, húzzátok fel a Bélás pólót a megmérettetéshez.

automentes2020.jpg

 

Pályázati felhívás: Megyei Környezetvédelmi Vetélkedő (2020)

mkv2020.pngA Szekszárdi I. Béla Gimnázium „Legyen NULLA a hulladék” címmel környezetvédelmi vetélkedőt hirdet.

A vetélkedő témája: A hulladékmennyiség csökkentésének lehetőségei és környezeti hatásai

A felhívás a Tolna megyei általános iskolák 7-8. osztályos tanulóinak és a középiskolák 9-10. évfolyamos tanulóinak szól. Három főből álló csapatok jelentkezését várjuk!

Bővebb információ a verseny aloldalán, vagy közvetlenül a pályázati felhívásban (PDF).

„Laudetur rex noster!” „Dicsértessék a mi királyunk!”

A krónikák tanúsága szerint 1063. szeptember 11-én hunyt el I. Béla király. Névadónk emléktáblájánál mécsesgyújtással fejeztük ki tiszteletünket az iskolarádióban elhangzó, Kis Pál István tanár úr Béla király intelmei című jelenetét bevezető Igric-ének meghallgatását követően. A mécsest a 9. évfolyam osztályainak képviselői helyezték el az emléktáblánál.

20200911_092610

 

 

FIGYELEM: SZERVER CSERE TÖRTÉNT

webdoki.jpgKedves Látogatóink!

Régi webszerverünk meghibásodása miatt honlapjaink egy teljesen új webszerverre költöztek, azok helyreállítása csak egy korábbi biztonsági mentésből volt lehetséges.

Az adathelyreállítás következményeként bizonyos oldalainkon tartalmak hiányozhatnak!

A hiányzó tartalmak visszatöltésén folyamatosan dolgozunk, kérjük szíves türelmüket a helyreállítás befejezéséig!

Bélás arany a Cinegemadáron

A Cinegemadár Népzenei Verseny idei elődöntője március 9-én zajlott Alsónyéken. Gimnáziumunk két versenyszámban is képviseltette magát: Horváth Réka Anna 9. évfolyamos tanuló szólóének kategóriában Bogyiszlói népdalcsokrot adott elő, az I. Béla Zeneműhely tagjaiból álló kisegyüttes pedig Dél-alföldi dallamokkal állt színpadra. Az együttes tagjai: Ének: Horváth Réka Anna, Katona Anna Tamara, Katona Mária Bernadett; Citerák: Fáncsi Balázs és Orsós Richárd.

A zsűri mindkét produkciót arany minősítéssel értékelte.

Felkészítő tanár: Nemes András tanár úr

i                  ii

A 2019-es kompetenciamérés legjobbjai

i

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A 2019. évi kompetenciamérésen matematikából a gimnáziumban a legjobb eredményt Kancsár Martin Zsolt 11. B osztályos tanuló érte el. Kimagasló teljesítményt nyújtott matematikából Sápi Mátyás 11. B, Hortobágyi Dominik 11. B, Demkó Attila 11. A és Monostori Ádám Roland 11. C osztályos tanulók.

A 2018. évi kompetenciamérésen szövegértésből a gimnáziumban a legjobb eredményt Szalók Petra 11. C osztályos tanuló érte el. Kimagasló az eredménye továbbá Fáncsi Balázs 11. A és Markó Tamara 11. B osztályos tanulóknak.

Gratulálunk a szép eredményhez.