Új felvételi követelmény a 2020. szeptemberében induló képzések felvételi eljárásában

Kedves Végzős Tanulónk!

Gimnáziumunk honlapjáról is elérhető  a felvi.hu -n megjelent rövid összeállítás a 2020-as felsőoktatási felvételi feltételeiről, melyet ide klikkelve is el lehet érni. 

A 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárástól alapképzésre és osztatlan mesterképzésre az a jelentkező vehető fel, aki legalább egy emelt szintű érettségi vizsgát tett, vagy felsőfokú végzettséget tanúsító oklevéllel rendelkezik.

Ezt a szabályt nem kell alkalmazni abban az esetben, ha a jelentkező olyan képzésre jelentkezik, amelyen a felvételi összpontszámot kizárólag a gyakorlati vizsga alapján állapítják meg (edző alapképzési szak, művészet és művészetközvetítés képzési terület szakjai, illetve a kétszakos osztatlan tanár szakok, amelyeknél csak gyakorlati vizsga van).

A felvételi követelményként előírt és az érettségi pont számításához előírt emelt szintű érettségi vizsgatárgy nem ugyanaz. Az érettségi pontok számításához előírt tárgyakról  szól az alábbi részletes tájékoztató, klikk ide érte

Madárbefogás szakkörünk keretében

cinkeA "Szekszárdi-dombság rejtett kincsei" szakkör keretében a Magyar Madártani Egyesület szakembereinek közreműködésével bepillantást nyerhettünk az énekes madarak vonulásának kutatásába.

A foglalkozás keretében a madárbefogó hálók kihelyezését követően tanulóink megismerkedhettek az Egyesület kutatómunkájával, a madárgyűrűzés folyamatával, eszközeivel. A foglalkozás során sikeresen befogott cinkét az Egyesület szakemberei azonosító gyűrűvel látták el, megvizsgálták, rögzítették adatait, majd a fajjal kapcsolatos érdekességek bemutatását követően szabadon engedték a kismadarat.

A foglalkozáson készült fotókért katt a "Tovább" gombra:

Továbbjutás a TUDOK kárpát-medencei döntőjére

Továbbjutás a TUDOK kárpát-medencei döntőjére003

2020. február 14-15-én Veszprémben a Vetési Albert Gimnáziumban került megrendezésre a TUDOK Élet- és környezettudományi valamint a Műszaki- és Reáltudományi Tematikus Konferencia. A rendezvényen két diákunk képviselte gimnáziumunkat. Herceg Olivér (10.B) a Környezetvédelem, környezettan szekcióban szerepelt "A Csapadék okozta talajerózió összefüggései a vízfolyások lebegtetett hordalék szállításával a Szekszárdi-dombságon" című kutató munkájával. Mehicic Armand (12.B) a Műszaki tudományok szekcióba kapott besorolást, ahol az "Automatizált csapadékvízgyűjtő tervezése újrahasznosított alapanyagokból" című innovatív pályamunkáját mutatta be. A zsűrik döntése alapján mindketten versenyben maradtak és részt vehetnek a március 27-28-án megrendezésre kerülő kárpát-medencei döntőn. A Tudományos Diákkörök XX. Kárpát-medencei Konferenciájának döntője a Debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban lesz.

Felkészítő tanár: Barocsai Zoltán

Kreatív vagy? Jártas vagy a termékek, reklámok, márkák világában? - Jelentkezz!

i

Kedves Diákok!

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara meghirdeti Marketing Challenge Day elnevezésű marketing versenyét.

A verseny időpontja: 2020. március 20. (péntek), 9:00 óra

A verseny helyszíne: Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kar (Veszprém, Egyetem u. 10., "B" ép., 2. em., Konferencia központ)

A versenyre 3-4 fős csapatok jelentkezését várják.

A verseny során a csapatok ajándékutalványt és szakkönyveket nyernek.

Ha érdekel a verseny, jelentkezz osztályfőnöködnél!

Középdöntőbe jutott csapatunk a Jakucs László Nemzetközi Földrajzversenyen

Középdöntőbe jutott csapatunk a Jakucs László Nemzetközi Földrajzversenyen!

2020. január 30-án 214 csapat írta meg a Jakucs László Nemzetközi Földrajzverseny első fordulóját, melyből összesen 34 csapat jutott a középdöntőt és döntőt magában foglaló kétnapos szegedi megmérettetésre. Gimnáziumunk 9.C osztályos geo-informatika tagozatos, mészkő nevű csapata (Králl Barnabás és Sipos István József) 87 pontot elérve holtversenyben az 5. helyen végzett, így ott lehet az áprilisi középdöntőben, melyet a Szegedi Tudományegyetem TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke szervez.

A továbbjutó csapatok listája itt tekinthető meg.

Felkészítő tanár: Barocsai Zoltán

001

 

Sikerek az egri TDK-n

Sikerek az egri TDK-n!

2020. február 6-án az Egri Eszterházy Károly Egyetem rendezte meg már hatodik alkalommal a Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból-Tehetségútlevél a felsőoktatásba címet viselő diákkonferenciát, melyen két diákunk mutathatta be projektjét a természettudományos szekcióban:

  • Herceg Olivér (10.B): A szél okozta talajerózió összefüggései a talaj nedvességtartalmának változásával
  • Kun Réka (9.C): Utóvulkáni tevékenység bemutatása kísérletekkel

Herceg Olivér első helyezést, Kun Réka pedig különdíjat kapott a zsűritől. A verseny honlapja: https://tehetsegutlevel.uni-eszterhazy.hu/

Felkészítő tanár: Barocsai Zoltán

 

001

 

"Két diákunk is utazik Belgrádba"

"Két diákunk is utazik Belgrádba"002

2020. február 5-én Budapesten az ELTE TTK Anyagfizikai Tanszékén került megrendezésre az Ifjú Kutatók 27. Nemzetközi Konferenciájának (ICYS) hazai válogatója, melyen iskolánkat két diák képviselte:

  • Mehicic Armand (12.B): Automatizált csapadékvízgyűjtő tervezése a csapadék talajeróziós hatásainak csökkentésére
  • Herceg Olivér (10.B): A csapadék okozta talajerózió összefüggései a vízfolyások lebegtetett hordalék szállításával a Szekszárdi-dombságon