Álláshirdetés - gimnáziumi tanár

Kedves Érdeklődő! 

Szeretne Ön is a Szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola élettel teli, dinamikus csapatának tagjává válni?

Megjelent a kozigallas.gov.hu weboldalon a Szekszárdi I. Béla Gimnázium

  • testnevelés szakos gimnáziumi tanár álláshirdetése, mely megtekinthető itt,
  • magyar nyelv és irodalom - történelem szakos gimnáziumi tanár álláshirdetése, mely megtekinthető itt, illetve
  • angol-bármely szakos gimnáziumi tanár álláshirdetése, mely megtekinthető itt.

Jelentkezését várjuk!

Hajós Éva igazgató  tel: 06-30-5957844

Köszönet nyilvánító levél a KSC-től

i

Gimnáziumunkban számos eredményes sportoló tanul kiváló eredménnyel.

A KSC csapatát öt diákunk erősíti: Hanti Daniella, Holcz Rebeka, Sámóczi Zsófia, Sinka Noémi Bernadett, Vincze Nikolett. Az élsportban jeleskedő tanulók a gimnázium és a sportklub összefogásának is köszönhetően érnek el a tanulás és a sport terén is kiváló eredményeket.

A KSC levélben köszönte meg a támogatásunkat, melyet itt olvashat.

Ezúton mi is köszönjük a KSC minden dolgozójának a támogató együttműködést.

 

Közösségi szolgálati lehetőség a szekszárdi atlétika pályán

Kedves 9-11. évfolyamos Tanulók!iksz

Július 3-án (pénteken) felkészülési atlétika versenyt szerveznek a szekszárdi atlétika pályán.
Könnyű fizikai munkára keresnek önkéntes diákokat a verseny lebonyolításához.
Kb. 10:00-tól 18:00-ig lesz szükségük segítségre.

Aki szeretne közösségi szolgálati órákat teljesíteni ezen alkalommal, jelentkezzen a ritter.peter@szekszardisport.hu e-mail címen Ritter Péternél.

Az I. Béla-emlékplakett díjazottjai a 2019-2020. tanévben

A „Diákokért, iskolánkért, egymásért” feliratú emlékplakettek átadása 1995 óta része ballagási ünnepségeinknek. A kitüntetést az I. Béla Gimnázium fejlődése, jó hírének gyarapítása érdekében kiemelkedő munkát végző diákok, tanárok, iskolai dolgozók, a gimnáziumhoz szorosan kötődő személyek kapják. Az idei tanévben, a rendhagyó körülményekre való tekintettel, a plakett odaíítéléséért felelős testület döntése értelmében csak diákok részesültek az elismerésben. Az érettségi bizonyítványok  ünnepélyes átadásakor vehette át az I. Béla-emlékplaketett Csizmazia Dóra és Katona Anna Tamara 12. B osztályos tanuló. Az I. Béla Alapítvány a két kitüntetett tanulót egy-egy értékes utazási utalvánnyal jutalmazta.

dori

Csizmazia Dóra - 12. B

tamara

Katona Anna Tamara - 12. B

Drinóczi Milán 12. B osztályos tanuló dicsérő oklevelet kapott.

milan

Drinóczi Milán - 12. B

A tanulók méltatásait alább olvashatják:

A 0006-os "sportiskolai" tagozat sportegészségügyi alkalmassági és fizikai képesség felmérési vizsgálat eredményei (2020. 06. 12.)

Tisztelt Szülők! Kedves Felvételiző Nyolcadikosok!

A sport - idegen nyelv tagozaton kötelező sportegészségügyi alkalmassági és fizikai képesség felmérési vizsgálat eredményeit itt lehet megtekinteni. (A pótló időpont eredményeit is tartalmazza.) Gratulálunk az eredményekhez!

Kiemelt dicséret az Innovációs versenyen

inno.pngGimnáziumunk két tanulója: Herceg Olivér (10.B) és Mehicic Armand (12.B) kiemelt dicséretben részesült a  Magyar Innovációs Szövetség által, Az Emberi Erőforrások Minisztériumával és Az M5 Csatornával közösen, a 2019/2020-as tanévre meghirdetett 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen. Projektjük címe: "Automatizált csapadékvízgyűjtő tervezése a csapadék és a szél talajeróziós hatásának csökkentésére". A versenyre 99 csapat nevezett egy oldalas összefoglalóval. Ezt követően a téma esszészerű kidolgozása következett, majd a projekt prezentációval történő megjelenítése. A részletes versenyeredmény megtekinthető itt.

A csapat hasonlóan háromfordulós versenyen a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj magyar döntőjének legjobb négy csapata között is szerepelhetett. A verseny döntőjét online fordulóban rendezték meg, ahol a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulói nyertek. 

Felkészítő tanáruk: Barocsai Zoltán

Pedagógusnapi köszöntő

pednap.jpgKedves Tanáraink! 

Köszöntjük Önöket a pedagógusnap alkalmából.

Köszönjük az I. Béla Gimnázium diákjaiért végzett munkájukat. Hivatásukhoz sok sikert, a fáradozásokat feledtető szép eredményeket, a közelgő nyári szünetre jó pihenést, feltöltődést kívánunk.

A gimnázium szülői közössége nevében köszönettel: Sebestyénné Koch Klaudia, SZMK-elnök   

Őshonos gyümölcsfákkal a klímaváltozás ellen

faultetes-04Őshonos gyümölcsfákkal lett gazdagabb gimnáziumunk udvara, ezzel tovább növeltük iskolánkat körülölelő zöldfelületet. A batul alma, a sóvári alma és a barkóca berkenye régi, hazánkban őshonos gyümölcsfajták, amelyekkel ma már ritkán találkozhatunk, de érdemesek rá, hogy megőrizzük őket a jövőnek, megismertessük őket jövendő diákjainkkal.

A facsemetéket a GreenDependent Egyesület TreeDependent - Fákkal felelősen programjának keretében ültettük.

További képek: