TUDOK konferenciát rendezett gimnáziumunk

tudok12019. február 15-16-án gimnáziumunk rendezte meg a TUDOK Kárpát-medencei Konferenciájának Élet- és környezettudományi Tematikus Konferenciáját a Kutató Diákok Alapítványával közösen.

A pénteki napon négy, a szombati napon pedig három szekcióban zajlottak az előadások. A diákok kutató munkájának értékelésében összesen 16 oktató a Pécsi Egyetemről és további 8 tanár a környező gimnáziumokból vett részt. Összesen több mint 60 diák prezentálhatta kutatását a konferencián.

Gimnáziumunkból Herceg Olivér 9. B osztályos tanuló mutathatta be kutató munkáját a környezettudomány, környezetvédelem szekcióban, melynek témája a Szekszárdi-dombságon kimutatható talajerózió és annak okai valamint megoldási lehetőségei. Munkáját a zsűri érdemesnek találta a szentesi döntőben való részvételre, melyet 2019 március 29-30-án rendeznek meg. Felkészítő tanára Barocsai Zoltán.

A rendezvény alatt készült fotók albumja megtekinthető galériánkban.

Véradás Gimnáziumunkban

Tisztelt Szülök, Tisztelt Tanárok és Kedves Diákok!

2019. március 8-án (Péntek) a Gimnáziumunkban véradást tartunk 9 órától 13 óráig. A véradáson csak 18 éven felüliek vehetnek részt. Helyszín: kollégium, fsz. társalgó (K/0 terem).

Sok szeretettel várunk mindenkit.

asdffsa

 

Verseny Felhívás!

Tisztelt Tanárok, Kedves Diákok!safasf

Szeretnénk figyelmetekbe ajánlani a 2019. április 4-ére tervezett Középiskolások Közlekedésbiztonsági Kupa országos versenysorozat Tolna megyei döntőjét.

A Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság – közlekedésbiztonsági versenyt hirdetett a 15 és 19 éves korosztályú diákok részére. A versenyzők három kategória közül választhatnak, kerékpár, segédmotoros kerékpár és személygépkocsi, egy kategóriában indulhatnak, valamint elméleti ismeretekről is számot adhatnak. A verseny lebonyolításával, a nevezési határidővel és feltételekkel kapcsolatos pontos tájékoztatást a mellékelt Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság elnöke által aláírt versenykiírás tartalmazza.

Kattints ide mellékletért.

 

Felhívás!

Kedves Diákok!

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy 2019. február 18-án (Hétfő) a Gimnáziumunkban az alábbi előadások lesznek megtartva.

uzkjkuz

 

Felhívás - Közösségi szolgálat

Kedves Diákok!htrhth

Szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az alábbi közösségi szolgálati lehetőségeket.

2019. február 15. napjától munkanapokon, hétfőtől csütörtökig 14.00-16.30-ig Szekszárd, Augusz Imre u. 7. sz. alatt a Kormányhivatalban.

  •  az elvégzendő munka: Adatrögzítési munka
  •  a szükséges létszám: Naponta 2 gyerek mehet maximum.

Március 5-én (kedden) este a szekszárdi Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház (CSEÖH) és az Új Nemzedék Központ (ÚNK) „Soha ne mond, hogy soha” címmel rendezvényt szervez, ahova önkénteseket hívnak:

  • többet megtudhatsz a rendezvényen való önkéntességgel kapcsolatban, ha ide kattintasz.

További lehetőségek itt.

Sikerek az Egri Eszterházy Károly Egyetem által rendezett TDK-n

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!vers

Az Egri Eszterházy Károly Egyetem hatodik alkalommal rendezte meg 2019. február 7-én a Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból – Tehetségútlevél a felsőoktatásba című versenyét. Gimnáziumunkat két előadás képviselte a Természettudományok terén:

Természettudományos szekció:

  • Drinóczi Milán: Vulkáni formák bemutatása (Kísérlet)

Ökológia szekció:

  • Herceg Olivér-Bíró Simon: A csapadék okozta talajerózió összefüggései a vízfolyások lebegtetett hordalék szállításával a Szekszárdi-dombságon (Földtudomány)

Az Angol Műfordító Verseny döntője!

angvers2019Kedves Látogatóink!

A 2018/2019. tanévben immár 24. alkalommal, Somogy megye csatlakozásával valósítottuk meg a Tolna-Somogy Megyei Középiskolai Angol Műfordító Versenyt, melynek döntője 2019. február 7-én zajlott le gimnáziumunkban.

A döntősöknek a környezetvédelemmel kapcsolatos, angol nyelvű prezentációjuk előadása mellett írásbeli feladatokat (hallás utáni értés, szövegértés, nyelvtan) is meg kellett oldaniuk.

A döntőről készült fotók elérhetőek galériánkban.