Kapronczai Fanni a német verseny döntőjében

Kapronczai Fanni, 10.C osztályos tanuló sikeresen továbbjutott a DT-ITS és a Pécsi Tudományegyetem Germanisztika Intézet „Sprichst du Deutsch?” német nyelvi versenyének döntőjébe, mely március 25-én 9:00 és 13:00 óra között kerül megrendezésre a jelenlegi pandémiás helyzetre való tekintettel virtuális formában a Webex alkalmazás segítségével.

A versenykiírásnak megfelelően a döntőben Fanninak egy német nyelvű prezentációt kell tartania egy szabadon választott témában kb. 10 percben, s ezt követően a zsűri tagjaival kell röviden beszélgetni.

Felkészítő tanár: Zentainé Pfeiffer Márta

Tájékoztató sporttagozatra jelentkező diákoknak alkalmassági vizsga

Tisztelt Szülő!

 

Örömmel fogadtuk gyermeke jelentkezését gimnáziumunk 0006-os tagozatára, a sport – idegen nyelv tagozatunkra.

A jelentkezők számára a sportegészségügyi alkalmassági és fizikai képesség felmérési vizsgálat, illetve sportági képességek felmérése is a felvételi folyamat részét képezi.

 

 

A fizikai és sportági képességek felmérésének időpontja: 2021. március 9. (kedd)

Aranyos tehetségútlevél

2021. február 4-én az Egri Eszterházy Károly Egyetem szervezésében valósult meg a Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból - Tehetségútlevél a felsőoktatásba címet viselő középiskolások munkáit felsorakoztató rendezvény.
Gimnáziumunk 10.C osztályos diákjai, Bodai Péter, Fáncsi Márton, Sajben Márton az „Adatok a hidasi fauna paleoökológiájához” című kutató munkájukkal a természettudományi szekcióban I. helyezést értek el. 

Gratulálunk az eredményekhez!

Felkészítő tanár: Barocsai Zoltán

bodai

Diákigazolványok érvényességének meghosszabbítása a veszélyhelyzet alatt

Kedves Diákok!

Diákig.

Tájékoztatunk Benneteket, hogy a 2020. november 4-én vagy azt követően, a veszélyhelyzet megszűnéséig kiállított, illetve kiállításra kerülő, diákigazolványra való jogosultságról szóló igazolások a kihirdetett veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényesek.

A tanulók a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig vehetik igénybe az utazási kedvezményeket a 2019/2020. tanévben kiadott érvényesítő matricákkal. Azon tanulók, akik nem rendelkeznek érvényes diákigazolvánnyal, diákigazolvány helyettesítő igazolást tudnak igényelni a Titkárságon az utazási kedvezmény igénybevételéhez. A közlekedési szolgáltatók az igazolást elektronikusan (pl. mobilon felmutatva) nem, csak nyomtatott formában fogadják el.

Online történelmi vetélkedő az I. Béla Gimnáziumban

Kedves Érdeklődök! Kedves Diákok!

2021. február 18-án 15 órakor a Gimnázium Történelem és művészetek munkaközössége online történelmi vetélkedőt szervez általános iskolások részére. A vetélkedő kiemelt témaköre: Az I. világháború és Trianon. A versenyen játékos és szórakoztató feladatokkal mérhetik össze tudásukat a kisdiákok, háromfős csapatokban. A zsűribe az Oktatási Hivatal is delegál zsűritagot. Jó versenyzést és értékes, szórakoztató perceket kívánunk diáknak és tanárnak! 

Történelmi vetélkedő

 

 

Gratulálunk!

congratulations

 

Gratulálunk a két műfordító Bélás diáknak

 

2021. február 11-én rendeztük meg a Tolna-Somogy megyei középiskolai angol műfordító versenyt a Szekszárdi I. Béla Gimnáziumban, az idei tanévben először ONLINE formában.