Új felvételi követelmény a 2020. szeptemberében induló képzések felvételi eljárásában

Kedves Végzős Tanulónk!

Gimnáziumunk honlapjáról is elérhető  a felvi.hu -n megjelent rövid összeállítás a 2020-as felsőoktatási felvételi feltételeiről, melyet ide klikkelve is el lehet érni. 

A 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárástól alapképzésre és osztatlan mesterképzésre az a jelentkező vehető fel, aki legalább egy emelt szintű érettségi vizsgát tett, vagy felsőfokú végzettséget tanúsító oklevéllel rendelkezik.

Ezt a szabályt nem kell alkalmazni abban az esetben, ha a jelentkező olyan képzésre jelentkezik, amelyen a felvételi összpontszámot kizárólag a gyakorlati vizsga alapján állapítják meg (edző alapképzési szak, művészet és művészetközvetítés képzési terület szakjai, illetve a kétszakos osztatlan tanár szakok, amelyeknél csak gyakorlati vizsga van).

A felvételi követelményként előírt és az érettségi pont számításához előírt emelt szintű érettségi vizsgatárgy nem ugyanaz. Az érettségi pontok számításához előírt tárgyakról  szól az alábbi részletes tájékoztató, klikk ide érte

Megyei diákolimpia döntő

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok! 001

Január 14.-én a Garay Gimnáziumban megrendezett megyei diákolimpia döntőn, a Szekszárdi I. Béla Gimnázium tornász fiú csapata (Icsei Lajos, Bakos Bence, Farkas Gábor, Kovásznai Péter) második helyezést ért el „B” kategóriában, mindössze 3 ponttal lemaradva a létszámfölénnyel versenyző bonyhádi csapattól, ezzel biztosítva továbbjutásukat az Ajkán megrendezésre kerülő területi döntőbe. Hatalmas gratuláció a fiúknak a lelkiismeretes felkészülésért és a sportszerű versenyzésért!

MAGYAR KULTÚRA NAPJA alkalmából vetélkedtünk

A bonyhádi Solymár Imre Könyvtár kulturális vetélkedőjén jártunk...

1989. január 22-én hivatalosan is beiktatták a Magyar Alkotmányba a MAGYAR KULTÚRA NAPJÁT.

2020. 01. 22-én intézményünk diákjai a bonyhádi Solymár Imre Könyvtár által szervezett kulturális vetélkedőn vett részt. A legjobbnak Báló Bertalan és Nagy István Martin 9. A osztályos tanulók csapata bizonyult. A második helyezést a Kapuvári Kitti-Szücs Edina csapata szerezte meg, a harmadik helyezést Barabás Kinga és Takács Balázs 11. A osztályos tanuló érte el.

Felkészítőjük Csizmazia Ferencné tanárnő volt.

001

Kiemelt dicséret a Paksi TDK-n

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

Herceg Olivér 10.B osztályos tanulónk a 2020. január 22-én megrendezésre került Bottyán Tudományos és Művészeti Diákkonferencián kiemelt dicséretben részesült. A konferenciát a Paksi Vak Bottyán Gimnázium rendezte meg már sokadjára a magyar kultúra napja alkalmából. Olivér a már két éve zajló kutatását mutatta be, melynek címe "A csapadék okozta talajerózió összefüggései a vízfolyások lebegtetett hordalék szállításával".

001

 

Bartina túra 2020

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

2020. január 18-án szombaton került megrendezésre a Bartina túra, melyen több mint kétezer túrázó vett részt idén is, köztük gimnáziumunk tanulói. A túra szokás szerint a Baka általános iskolából indult és ott is fejeződött be, de közben érintettük a Kálvária kilátó, Cserhát-tető, Bati-kereszt, Gurovica megállóhelyeket is. A zúzmarás erdőben 6 óra alatt sikerült teljesíteni a 17km-es távot! Jövőre ismétlünk!

001

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁKRA JELENTKEZÉSHEZ

2019. november-decemberben változtak az érettségi vizsga szabályai.

1. Mentességek, kedvezmények köre bővült

  • Szakértői vélemény alapján nem csupán  az írásbeli vizsga időtartama (max. 60 perccel) és a szóbeli vizsga felkészülési ideje (max. 20 perccel)  hosszabbítható, hanem a szóbeli felelet időtartama is (max. 10 perccel)
  • Idegen nyelvekből újra érdemes igénybe venni az emelt szintű vizsgán is a többletidőt, helyesírás alóli mentesítést, mivel ez nem befolyásolja a nyelvvizsga – egyenértékűséget (60% fölött középfokú B2 komplex, 40-59% között alapfokú B1 komplex)   Hosszabban klikk ide az Oktatási Hivatal honlapjára

2. Előrehozott vizsgák lehetősége jelentősen kibővült

Tájékoztatás központi írásbeli felvételi dolgozatok megtekintésének idejéről, helyéről, az értékelésre vonatkozó észrevételek megtételének szabályai

Kedves Vizsgázó! Kedves Szülő!

A központi írásbeli vizsga értékelését tartalmazó értékelő lapok már 2020. január 22-én, szerdán átvehetők a gimnázium földszinti A/12-es termében. 

A központi írásbeli vizsga kiértékelt dolgozatait a Vizsgázó és Szülője 2020. január 22-én szerdán 8 és 16 óra között tekintheti meg, azokról kézzel vagy elektronikus úton másolatot készíthet, ill. térítési díj ellenében másolatot kérhet.

Az értékelésre észrevételt lehet tenni, ha azt a javítási-értékelési útmutatótól eltérően értékeltük. Az észrevételt 2020. január 23-án 16 óráig írásban kell beadni a gimnáziumunk  Titkárságán. (Ha ez a határidő okkal nem volt tartható, akkor további egy napon belül igazolási kérelmet kell benyújtani, ennek határideje már jogvesztő.)

Hajós Éva igazgató

Csúcsra fel!

 

CSIZMAZIA DÓRA a NEMZET FIATAL TEHETSÉGE ÖSZTÖNDÍJÁT NYERTE EL 2019 decemberében

106

 

Csizmazia Dóra a Szekszárdi I. Béla Gimnázium 12. B osztályos tanulója idei tanévben 4. alkalommal nyerte el a NEMZET FIATAL TEHETSÉGE ÖSZTÖNDÍJAT.

Az ösztöndíj pályázat elnyerésére Dórát az elmúlt 3 évben nyújtott eredményes országos művészeti és nemzetközi sport tevékenysége tette érdemesnek.