TOP 4 -a 2017. évi kompetenciamérés eredményei alapján

e

 

A 2017. évi kompetenciamérésen matematikából a gimnáziumban a legjobb eredményt Nyikos Dániel Marcell 11. A osztályos tanuló érte el.

Kimagasló teljesítményt nyújtott matematikából Bödő Martin Krisztofer 11. B, Éberling Bence 11. B és Pálfi Zsófia 11. A osztályos tanulók.

A 2017. évi kompetenciamérésen szövegértésből a gimnáziumban a legjobb eredményt Kónya János András 11. B osztályos tanuló érte el.

Kimagasló az eredménye továbbá Bödő Martin Krisztofer 11. B, Ködmön Liliána Paula 11. B és Pálfi Zsófia 11. A osztályos tanulóknak.

Gratulálunk a szép eredményhez. Külön gratulálunk Bödő Martin Krisztofer 11. B és Pálfi Zsófia 11. A osztályos tanulóknak, akik mindkét mérési területen kiváló eredményt értek el.

t

Gyalogoltunk a vízért!

kepGimnáziumunk két osztálya is részt vett a Duna Múzeum által koordinált nemzetközi "Gyalogolj a vízért!" akcióban, melynek célkitűzése a vízvédelemre való figyelemfelhívás, hiszen vannak országok ahol jelentős távot kell megtenni a tiszta ivóvízért.

Mindkét résztvevő osztály (február 27.:11.B osztály, március 1.: 9.AJKP) a havazás által nehezített időben tette meg 6 kilométeres túráját a Remete-forráshoz, ahol elkészítették csoportképeiket. A gyaloglás során a túrázó diákok felváltva vittek 6 liter vizet, melyet az út végén hasznosan kellett felhasználniuk.

Klímanap az I. Béla Gimnáziumban

cc2018. február 27-én iskolánkban témanapot tartottunk a klímaváltozással kapcsolatban. Program keretében megismertettük a diákokkal a klímaváltozás folyamatát, lehetséges következményeit, beszélgettünk a lehetséges fenntartható megoldásokról, életformákról.

A tanulók megtekinthettek egy témához kapcsolódó filmet, emellett az egyes természettudományos tanórákon irányított beszélgetést folytattunk a témában.

Tanulóknak lehetőségük volt egy klímatotó kitöltésére, amelynek legjobbjait díjaztuk.
Legeredményesebb kitöltők: Szabó Noémi (10. C), Kovács László (10. A), Drinóczi Milán (10. B), Kovásznai István (10. C) tanulók voltak.

Rendhagyó irodalom óra az Új Nemzedék Központ és a Babits Mihály Kulturális Központ szervezésében diákoknak

m15

 

Rendhagyó irodalom óra keretében Dr. Dobos Gyula történész,
nyugalmazott levéltár igazgató előadása, a Muslinca férfikar dalai, és a Rády József Huszárbandérium tagjai segítenek felidézni
az 1848-1849-es szabadságharc tolna megyei vonatkozásait és hangulatát.

 

 

Helyszín:      Babits Mihály Kulturális Központ

III. helyezés a Földtudományi Diákkonferencián

oklevelA 2018. március 2-3-án Miskolcon megrendezésre került XI. Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencián két diákunk - Rappay Bence és Dévény Zoltán, 12. C osztály - vett részt kutató munkájának bemutatásával. 

Dévény Zoltán a "Közlekedés okozta imisszió kezelési lehetőségei városomban" című munkájával Légkör és Csillagászat szekcióban 3. helyezést ért el. 

Az konferencia programjaként megtekinthettük a Pannon Múzeumban kiállított Seuso-kincseket,  a Nemzetközi Ásványfesztivál bemutató pavilonjait valamint a Miskolci Egyetem Földrajz Tanszékének állandó kiállításait.

Felkészítő tanáruk: Barocsai Zoltán

A Szekszárdi I. Béla Gimnázium és Kollégium épületébe keressük az új karbantartónkat azonnali belépéssel!

karbantartoVárjuk az önálló munkavégzésre, feladatkörében önálló döntésekben helytállni tudó és munkájára adó munkatársunk jelentkezését! Határozatlan idejű, 8 órás közalkalmazotti jogviszonyban, hétfőtől-csütörtökig 7.30-16.00-ig, pénteken 7.30-13.30-ig. Aki érdeklődik, keresse az intézmény gondnokát, Szücs Attilát személyesen a kollégium épületében vagy az alábbi elérhetőségeken:

Telefon:            06/74-999-567

Mobil:               06/20-368-44-33

email:                szucs.attila@belamail.hu

Tolna megyei középiskolai angol műfordító verseny megyei fordulója

grat2018. február 21-én rendezte meg iskolánk a műfordító verseny megyei fordulóját, amelyen nyolc iskola tizenhat diákja vett részt.

Gimnáziumunkból Tölli Kamilla 11. C osztályos tanuló a 6. helyezést érte el, felkészítő tanára Hodovánné Billibók Tünde tanárnő. Kajtár Ákos 9. C osztályos tanuló a 9., Barabás Dominik 9. A osztályos tanuló a 14. helyen végzett. Felkészítő tanáruk Erdélyi-Fodor Mária tanárnő.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak az eredményekhez!