Szülők Akadémiája Program

„Csak szülők ne lennének, minden egyszerűbb lenne…”

„Mi lenne velünk a szülők áldozatos munkája nélkül…”

 

Ilyen és ehhez hasonló mondatokat hallhatunk naponta sportpályákon, edzőtermekben, tanári szobákban. A szülő jót akar, az edző is – közös a cél és mégis rengeteg a konfliktus.

 

Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a Szülők Akadémiája programot. A létrehozók: Dr.Kalamár Hajnalka és Kabarcz Zoltán, szakpszichológus és szociológus, mentál tréner házaspár. Az egész országban elismert és keresett szakemberek, akiknek könyvei és publikációi jelentek meg ebben a témában. Több évtized tapasztalata koncentrálódik a Szülők Akadémiája programban, hiszen ez idő alatt a szülő-edző-sportoló, illetve akár a szülő-pedagógus-diák erőtérben jelenlévő számtalan konfliktust, megoldatlan problémát tapasztaltunk. Ezekből a tapasztalatokból született A nyerő hármas (2017) könyv amit keresnek és olvasnak a szülők. A cél mindig közös: segíteni a gyerekeknek, hogy bajnokok legyenek és nem csak sportolói értelemben! Az ideális állapot létrehozásának megvannak a szakmai mutatói, csak tudatosítani kell ezeket. Ösztönösen nem megy.

 

Erre kínál megoldást a Szülők Akadémiája program, mely szülők és edzők (pedagógusok), és igény szerint akár sportolók (diákok) részére azonnal hasznosítható gyakorlati tudást tud nyújtani. Már egy alkalom is szemléletformáló, de igazi haszna az 5-6 alkalmas sorozatnak van. A sportoló diákoknál javasolt az egyéni felmérés, mely játékos módszerekkel és személyiségtesztekkel ad nekünk (illetve a szülőknek és edzőknek) teljesebb képet a gyerekekről. Hiszen ismerni kell a gyermeket ahhoz, hogy a legmegfelelőbb módon hozhassuk ki belőle a már ismert, illetve a rejtett képességeit. 
 

A 2018-as évet egy friss, professzionális csapattal karöltve indította a program - az erre szakosodott előadók, sportegyesületekben, iskolákban és egyedi csoportos tréningeken hozzák össze mindazokat, akiknek fókuszuk a gyerekek ideális fejlődése, közösségi és sportolói tevékenysége. 

 

Akik jelenleg is a Szülők Akadémiája programot veszik igénybe:

 

Magyar Úszószövetség

UTE Labdarugó Akadémia

Bajai Kajak-Kenu Egyesület

Veszprémi Jéglovagok

 

További részletekért a programokról és csapatunkról tekintse meg a csatolt plakátot, illetve weboldalunkat: www.nincsszorongas.hu

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük írjon nekünk a szulokakademiaja@gmail.com email címre és kérjen részletesebb tájékoztatást, árajánlatot, lehetséges programcsomag információkat. 

SZA