Az '56-os Pesti Srácok Intézet előadás-sorozata

PS

 

 

Tisztelt Érdeklődő!   

Az '56-os Pesti Srácok Intézet ezúton szeretné az Ön figyelmébe ajánlani szabadságharcunkról szóló előadás-sorozatát.

 

Intézetünk célja, hogy az ország minél több pontján megismertesse a fiatalokkal az 1956-os forradalom igazságát. Az akkori események történelmünk egyben legdicsőségesebb és legtragikusabb lapjaira tartoznak, emellett 20. századi históriánk második felének leginkább meghatározó napjai voltak. Fontos ezért ismernünk az akkori történéseket, ahogyan azt is szeretnénk, hogy minél több fiatal előtt példaként álljanak ennek az időszaknak a nemzetünkért, közösségünkért áldozatra kész hősei. Missziónk egyik eszköze olyan előadások szervezése, amelyet egy hiteles és példamutató embertől hallhatunk, aki fiatalon maga is részt vett a harcokban.

 

Az '56-os Pesti Srácok Intézet igazgatója, Murányi Levente ’56-os elítéltként már eddig is sok száz előadást tartott országszerte, melyeket minden alkalommal nagy érdeklődés kísért. Intézetünk előadássorozata egyedülálló és hiteles, amely annak köszönhető, hogy személyes történeteken alapul, egyenesen egy Corvin közi harcostól, akit kamaszfejjel, fiatal társaival együtt utolért a kommunista rendszer vezérelte kegyetlen megtorlás, így koncepciós perek áldozata lett és a börtönt is megjárta. Intézetünk küldetésének tekinti, hogy a mai ifjúság számára továbbadja, megőrizze az elvet, amelyet történelmünk már oly sokszor bizonyított - akár az ’56-os események során is - hogy összefogással semmi sem lehetetlen.

 

Murányi Levente személyesen is fontosnak tartja, hogy minél több fiatalnak átadja élményeit és tapasztalatát. Gyakran történelemórák keretében tette ezt meg, de volt rá példa, hogy előadóként nagyobb iskolai rendezvényekre, megemlékezésekre kapott meghívást. Mostani előadás-sorozatunkkal szeretnénk minél több iskola, és minél több diák számára alkalmat adni, hogy egy rendhagyó szemszögből ismerkedhessenek meg az ’56-os eseményekkel.

 

Amennyiben szeretne élni az Intézetünk által kínált lehetőséggel, vagy bármilyen kérdése van, kérem, vegye fel velem a kapcsolatot az 56ospestisracokintezet@gmail.com e-mail címen. Az oktatási intézményeknek költségekkel nem kell számolniuk, az utazással kapcsolatban felmerülő kiadásokat Intézetünk állja, így a meghívó fél feladata kimerül az időpont-egyeztetésben és az intézményen belüli szervezésben.

 

Várjuk szíves érdeklődésüket!