Sikerek a 12. AJKP Művészeti Fesztiválon

ajkpfeszt2018Az idén április 6 és 8-a között került megrendezésre 12. alkalommal az Arany János Kollégiumi Program intézményinek országos bemutatója a Művészeti Fesztivál. A házigazda ezúttal a Pécsi Gandhi Gimnázium Kollégiuma volt.

A jól előkészített, nívós rendezvényen a Szekszárdi I.Béla Gimnázium Kollégiumát egy hat fős csapat képviselte. A nehéz mezőnyben is helytálló fiatalok teljesítményét a csak szakemberekből álló zsűri jó néhány díjjal értékelte.

Katona Máté a modern tánc kategóriában breaking bemutatójáért külön díjat kapott. Ugyan ebben a kategóriában Lakatos Hermina hastáncával szintén külön díjat hozott a csapatnak. A Radovics Balázs, Kovács László, Katona Tamara formáció a zenekarok versenyében szintén egy külön díjat érdemelt zenei bemutatójával. Az először bemutatkozó Inotai Elizabet saját írásával ért el nagy sikert a közönség körében. A legeredményesebb versenyzőnk ezúttal a már rutinos Katona Tamara volt. Ő zenekari tagként és versmondóként is különdíjas lett, szólóénekével pedig elhozta az első helyezést.

A csapat ezen kívül megnyerte az országos rendezvényhez első ízben kapcsolódó kulturális vetélkedőt is.

Ez úton is köszönjük diákjaink lelkesedését és teljesítményét valamint azt, hogy viselkedésükkel is tovább öregbítették kollégiumunk hírnevét.

A tanulóink sikereit igazoló oklevelek megtekinthetőek a teljes cikkben:

KM

 

KT

 

KT2

 

zenekar

 

Szekszard