Krimit tud vetélkedő

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!krimit_tud

Az ORFK bűnmegelőzési krimit tud vetélkedőjén dobogósok a Szekszárdi I. Béla gimnázium tanulói.

2018.10.11-én rendezték meg Kaposvárott az SMRFK rendezvénytermében a regionális döntőt.

A döntőben Zala, Tolna, Baranya és Somogy megye képviseletében 12 gimnázium tanulói, három-három fős csapatai olyan feladatokkal találkozhattak, amelyek valós élethelyzeteket vázoltak fel. Tolna megyét a dombóvári gimnázium, a Bonyhádi Petőfi Sándor Gimnázium és a Szekszárdi I. Béla Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola gimnazista tanulói képviselték.  

A vetélkedő célja a középiskolás korosztály biztonságtudatos életszemléletének kialakítása, a bűnmegelőzési módszerek elsajátítása és a helyes viselkedési panelek megismertetése volt. A megoldás érdekében eljátszott helyzetgyakorlatok a vagyonvédelem, a média káros hatásai, a drogprevenció, az ifjúságvédelem és az internet veszélyei témakörét ölelték fel.

A kellemes hangulatú és improvizatív, tanúságos délelőttön 3 gimnázium diákjai állhattak a képzeletbeli dobogóra. Az első helyen a nagykanizsai Battyhány Lajos Gimnázium diákjai, míg a dobogó második fokára a pécsi Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnázium és Szakgimnázium tanulói léphettek, harmadik helyen végeztek a Szekszárdi I. Béla Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola tanulói.

A csapat tagjai:

  • Orsós László (9.A),
  • Nagy Botond (11.A),
  • Varga Kristóf (12.A) osztályos tanulók

Felkészítő tanáruk: Csizmazia Ferencné Mónika

A vetélkedőnek különleges vendégei is voltak, hiszen a moderátor szerepét Pokorny Lia, a Centrál színház színművésze, a Beugró című tévéműsor szereplője töltötte be. A zsűri tagja Sarkadi Kiss János, a Csiky Gergely Színház színművésze, Dr. Szijártó István r.ezredes, a megyei bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes, Szoboszlainé Schiller Zsuzsanna r. alezredes a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya vezetője, valamint Szabó Kálmán, a Somogy Megyei Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Alapítvány elnöke volt.

 

1.kep

 

2.kep

 

3.kep

 

4.kep

 

5.kep

 

6.kep