"Közlekedik a család” közlekedés-biztonsági vetélkedő

Tisztelt Szülők!Kcs
Kedves Diákok!
Kedves Kollégák!

Az Országos Rendőr-Főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága (Továbbiakban: ORFK-OBB)  „Közlekedik a család” elnevezésű közlekedés-biztonsági vetélkedősorozatot szervez.

 

A közúti közlekedésben fontos, hogy a résztvevők körültekintő, megfontolt módon, egymást partnerként tekintve közlekedjenek. A közlekedés szabályaival a legfiatalabbaknak érdemes minél korábban megismerkedniük, az idősebbeknek pedig sosem árt azokat újra és újra átismételniük és példaként szolgálniuk a fiatalabb családtagok részére. Ez a gondolat hívta életre kilenc esztendővel a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedősorozatot, amelyet azóta is a rendőrség baleset megelőzési szervezete, az ORFK-OBB szervez. 2019-ben 684 család vett részt a megyei selejtezőkön, majd az országos döntőn a legjobb húsz család mérette meg magát az értékes nyereményekért.

A területi versenyek 2020. április 25-től huszonegy helyszínen (általában megyeszékhelyeken) kerülnek lebonyolításra, amelyen bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhet, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, valamint hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

Az elmúlt két évben „Az iskola rendőre” programon keresztül is népszerűsítették a vetélkedőt, aminek hatására szintén sokan csatlakoztak a résztvevőkhöz.

Az iskolák versenyében a három legtöbb diákot (és családjukat) delegáló intézmény összesen 900 000 Ft értékben kapott iskolaszereket és egyéb eszközöket.

A Klebelsberg Központ támogatja, hogy 2020-ban az iskolákon keresztül minél nagyobb létszámban érjék el a szervezők a diákokat és azok családját, ezáltal még többen sajátíthassák el egy játékos vetélkedő keretében a biztonságos közlekedés alapjait.