Mindenki biztonságban lesz - Irásbeli érettségi vizsgákkal kapcsolatos tájékoztató

Kedves Érettségizők!

Az alábbi információk, intézkedések  célja,  hogy a  Ti (a vizsgázók), valamint a gimnázium tanárai, dolgozói egészségét védjük, és valamennyien biztonságban érezhessük magunkat. Ezért arra kérek mindenkit, hogy a járványhelyzetben előírt, megfelelő  szabályokat tartsa be.

 1. A bejárók az utazáshoz vegyenek online jegyet, mert a buszokon nem lehet kapni.
 2. Mielőtt elindulsz otthonról, ellenőrizd, hogy a személyi igazolványodat  (vagy más fényképes igazolványodat), a vizsgabehívódat elektronikusan vagy papír alapon, valamint a használható segédeszközöket valóban hozod-e?
 3. 30 perccel az írásbeli  kezdése előtt el kell foglalnod a helyedet a vizsgatermedben, ezért ehhez képest kell előbb érkezned, az írásbeli  kezdési idő előtt 40-45 perccel, mivel az egyesével történő beléptetés több időt vesz majd igénybe.  7:30- tól nyitnak a kijelölt bejáratok.
 4. Hozzátartozóitok az épületbe semmiképpen sem léphetnek be, kérjük, az udvarba se jöjjenek be, hogy minél kevesebben legyetek egy helyen.
 5. Belépés előtt az udvaron egymástól  minimálisan 1,5 méteres távolságot tartsatok, és egy sorban várakozzatok a belépésre. A kijelölt bejáratot a vizsgabehívóban megküldtük. Aki nem az I. Bélából kapta a vizsgabehívóját, ő a főbejáraton lépjen az épületbe. Kordonokkal és ügyelő felnőttekkel biztosítjuk  ennek betartását.
 6. Belépés előtt cipőtalp- fertőtlenítést, majd kézfertőtlenítést kérünk mindenkitől és  minden napra biztosítunk a belépéskor egy maszkot, melyet kérem, hogy viseljetek.  Fertőtlenítőszert nem csak a belépéshez, hanem a tantermekben is biztosítunk.
 7. Saját védőeszköz is használható. Ajánlom a védőkesztyű használatát.
 8. A tantermekben fokozott a fertőtlenítő takarítás (előző nap) és a vizsganap kezdetén reggel 7 órakor  takarító munkatársak minden vizsgatermet ismételten fertőtlenítő áttörlésnek vetnek alá. Kérjük, senki se szemeteljen.
 9. Belépés után mindenkinek a vizsgatermébe kell mennie, ott a helyét elfoglalva ülve kell maradnia. Folyosó felügyelő tanárok segítik az eligazodást, de kérem, hogy elektronikusan vedd elő a vizsgabehívódat és a kijelölt terembe menj. A kijelölt helyedre a használható segédeszközöket és ételt-italt tehetsz. Az előtted vagy mögötted lévő pad alá tedd a táskádat, egyéb holmidat. (telefon kikapcsolva a táskában – ellenőrizd!)
 10. A vizsgatermet  csak a mosdó használat idejére lehet elhagyni. Kérem, mindenütt tartsuk a legalább 1,5 m-es távolságot egymástól. Az angol és német érettségi során  a hallott szöveg értése előtti 15 perces szünetben is maradjatok a tanteremben, kivéve a mosdó használatát. A terem szellőztetéséről ügyelő tanáraitok gondoskodnak.
 11. Segédeszközt egymás között cserélni – a járványhelyzettől függetlenül is – tilos, ezért több kék vagy fekete színnel író tollat hozz magaddal.
 12. A mosdókat az írásbelik alatt folyamatosan fertőtlenítik a takarítók.
 13. A feladatlap(ok) átvételénél és a vizsgadolgozat átadásakor kérem, viselj maszkot. A dolgozatírás alatt a maszk viselését ajánljuk. A vizsgadolgozat befejezését követő  átadásakor kérem, fertőtlenítsd a kezed.
 14. Lesz olyan dokumentuma a vizsgának, melyet mindenki aláír. Tedd úgy, hogy lehetőleg kézzel ne érj a papírhoz.
 15. Helyesírási szótár használatakor kesztyűt kell viselned, ez a teremben rendelkezésre áll.
 16. A személyes hulladék tárolására adunk egy zacskót. Ezt lezárva dobhatod a terem előtti szemetesbe távozáskor.
 17. Ha a feladatok kidolgozására az idő lejárt, vagy a munkát befejeztétek, át kell nézni a dolgozatot (neved/emelt szintű azonosítód mindenhová fel van-e írva, választott vagy nem választott feladat jelölt-e, üresen hagyott részeket  át kell húzni,  piszkozat-lapokat át kell húzni, feladatlap elején ki kell tölteni, hány és milyen lapot csatolsz), és ha van még nálad boríték, abba be kell helyezni, majd kézfeltartással jelezni a felügyelő tanárnak, hogy befejezted a munkát. Ő elviszi a dolgozatot, ellenőrizni a fenti formai előírásokat, NEKED ADDIG CSENDBEN A HELYEDEN KELL MARADNOD.
 18. A kijáratok mindegyikét kinyitjuk az írásbelik időtartama után. Azon a kijáraton menj ki, ahol bejöttél. Korábbi távozás a főbejáraton lehetséges. A vizsga után mielőbb hagyd el az udvart is, kérjük, sehol ne csoportosuljatok.

Itt találhatjátok meg közép- és emelt szinten a használható segédeszközöket, és a vizsga menetéről a vizsgázóknak szóló részletes tájékoztatót.

KÖZÉPSZINTŰ VIZSGÁITOKON HASZNÁLHATÓ SEGÉDESZKÖZÖK

EMELT SZINTŰ  VIZSGÁITOKON HASZNÁLHATÓ SEGÉDESZKÖZÖK

Részletes tájékoztató középszintű vizsgák menetéről

Részletes tájékoztató emelt szintű  vizsgák menetéről

KÉREM, KÖVESSÉTEK A FELÜGYELŐ TANÁRAITOK ÚTMUTATÁSÁT. HA MINDENKI BETARTJA A SZABÁLYOKAT, AKKOR KÖZÖSEN BIZTONSÁGOSAN ÉS JÓ HANGULATBAN TUDJUK A VIZSGÁKAT TELJESÍTENI.