Felvételi sorrend meghatározásának támogatása a Pécsi Tudományegyetemen

Tisztelt Kollégák! Kedves Végzős Diákok! Tisztelt Szülők!PTE

 

Az alábbiakban a Pécsi Tudományegyetem (PTE) rektorának, Dr. Miseta Attilának a PTE-re felvételiző tanulóknak szóló levelét olvashatják.

Az elmúlt időszak számos kihívás elé állított mindannyiunkat, kollégáimmal továbbra is azon dolgozunk, hogy a középiskolások és szüleik a lehető legtöbb információ birtokában hozhassák meg továbbtanulási döntéseiket, beleértve a Pécsi  Tudományegyetemen elérhető szakokat, ösztöndíjakat, ezzel együtt pedig támogassuk a diákok önismereti fejlesztését is, segítve őket a megfelelő pályairány kiválasztásában.

 

Az alábbiakban felhívom figyelmét a közeljövőben elérhető online programjainkra, ami támogatást jelenthet a végzős diákoknak a megfelelő felvételi sorrend felállításában, továbbtanulás kérdéseiben. Sorrendmódosításra egy alkalommal, július 9-ig van lehetőség.

 

Konzultáció érettségizőknek: rövidebb konzultációs beszélgetés a végzős diákokat érdeklő kérdésekről, felmerült nehézségekről. 

Regisztrációs link és bővebb információ ide kattintva elérhető.

Kezedben a jövőd! - 7 napos önismereti és karriertervezési program végzősöknek, továbbtanulásban gondolkodóknak ezen a linken található.

Pályaorientációs tanácsadás: bármely korosztály számára elérhető, akiknek kérdésük van a pályaválasztás, továbbtanulás kapcsán, vagy csak nem tudják, merre induljanak.

Regisztrációs link és bővebb információ ezen a linken található.

 

Az Irány a PTE facebook oldalon keresztül a következő hetekben online workshopokkal és szülői webináriumokkal várjuk az érdeklődőket, érdemes figyelni a meghirdetéseket.

 

Szülői webináriumok 2020 júniusában:

  1. 2020.06.16. 17:00          A Pécsi Tudományegyetem Befogadó Egyetem programja, melyen az egyetemi sokszínűséget, diverzitást mutatjuk be egy interaktív online fórum keretében. Előadó: Fodor Bálint irodavezető. Esemény ezen a linken.
  2. 2020.06.23. 17:00          Továbbtanulás - hogyan támogassuk gyermekünket a pályaválasztásban? A fórum eligazodási pontokat kíván nyújtani a szülők számára. Előadó: Tóthné Molnár Valéria pályaorientációs tanácsadó

Karok elérhetőségei, tájékoztatási fórumai ezen az oldalon érhetőek el.

 

Felhívom figyelmét, hogy idén kétszeresére bővült a rektori ösztöndíjban részesülők köre, 200 állami finanszírozásban tanuló és 200 önköltséges elsőéves hallgatónk részesedhet összesen 100.000 Ft juttatásban. A pályázati kiírás részletei ezen az oldalon találhatók. 

 

Szeretettel várjuk Önöket Moonbike 2020 programunkra is, június végétől egy, az egész országra, partnereinken keresztül egész Európára vagy akár Európán kívülre is kiterjedő kihívást indítunk 80 nap időtartamban, melyen biciklivel igyekszünk eljutni a Holdra, azaz megtenni 384 400 km-t. A projekthez facebook oldalon keresztül lehet csatlakozni.

Kérem, a fentiekről szíveskedjen tájékoztatni kollégáit, a diákokat, szüleiket!

A tanév hátralévő napjaihoz sok erőt és kitartást kívánok!

Üdvözlettel,

Dr. Miseta Attila egyetemi tanár

rektor