Az I. Béla-emlékplakett díjazottjai a 2019-2020. tanévben

A „Diákokért, iskolánkért, egymásért” feliratú emlékplakettek átadása 1995 óta része ballagási ünnepségeinknek. A kitüntetést az I. Béla Gimnázium fejlődése, jó hírének gyarapítása érdekében kiemelkedő munkát végző diákok, tanárok, iskolai dolgozók, a gimnáziumhoz szorosan kötődő személyek kapják. Az idei tanévben, a rendhagyó körülményekre való tekintettel, a plakett odaíítéléséért felelős testület döntése értelmében csak diákok részesültek az elismerésben. Az érettségi bizonyítványok  ünnepélyes átadásakor vehette át az I. Béla-emlékplaketett Csizmazia Dóra és Katona Anna Tamara 12. B osztályos tanuló. Az I. Béla Alapítvány a két kitüntetett tanulót egy-egy értékes utazási utalvánnyal jutalmazta.

dori

Csizmazia Dóra - 12. B

tamara

Katona Anna Tamara - 12. B

Drinóczi Milán 12. B osztályos tanuló dicsérő oklevelet kapott.

milan

Drinóczi Milán - 12. B

A tanulók méltatásait alább olvashatják:

 

dori

Csizmazia Dóra - 12. B

Dóri kimagasló versenyeredményei, kedves, másokért fáradozó egyénisége őt osztálya, sőt iskolája legaktívabb, példamutató tanulójává teszi. A gimnázium rendezvényeinek állandó szereplője.   Hihetetlen akaraterő, kitartás jellemzi, ami versenyeredményeiben is tükröződik.

Kiemelkedő eredményeket ért el a sport és művészetek terén is. A teljesség igénye nélkül néhány legutóbbi eredménye:   

Először is Dóra negyedik alkalommal érdemelte ki országos művészeti és sport tevékenységéért (kiváló versmondó és válogatott sportoló kajak sportágban) az EMMI Nemzeti Tehetség Programja keretében a Nemzet Fiatal Tehetsége ösztöndíjat.

A Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete által meghirdetett IV. Nemzeti VERSeny szuperdöntőjébe jutott, melyet a Nemzeti Színházban rendeztek meg. A több hónapon át zajló, háromfordulós verseny 25 legjobbja léphetett itt színpadra, és a neves zsűritől a tanácsok mellett a nagyon értékes ezüst minősítést kapta versmondásáért.

Dóra az általa választott versekkel rendszeres dobogós helyezettje a legtöbb megyei, regionális és országos megmérettetésnek. Oklevelei rendszeresen díszítik a gimnázium faliújságjait, honlapunk híreit.

Verseit örömmel hallgattuk meg majd minden ünnepségünkön, nagyrendezvényünkön.  Nemcsak művészeti bemutatón, hanem Természettudományi Tudok országos konferencián, informatikai Neumann versenyünkön, vagy új tanulóink köszöntőjén szórta elénk azokat a gyöngyszemeket, amelyért mindannyian hálásak vagyunk.  Sosem volt más elfoglaltsága, ha fellépésével rendezvényünk fényét, rangját emelni tudta.

Tevékeny részese a közösségi kezdeményezéseknek is, amely során az I. Béla Gimnázium tanulói és tanárai a szekszárdi gyermekotthonok lakói és a nagycsaládokban élő gyermekek számára gyűjtöttek közel 400 nagy karácsonyi ajándékcsomagot. Dóra az ajándékozás mellett a város főtéren versmondásával járult hozzá az esemény sikerességéhez, az ünnep meghittségéhez.

Gimnáziumunk közösségi életét ebben a tanévben jelentősen befolyásoló változás volt, hogy a MVM csoport OKOSKOCKA pályázatához kapcsolódtunk.  Dóra a nyertes pályamunka elkészítésében központi szerepet töltött be. A megnyert okoskockának is köszönhető, hogy teljesen megújult a gimnáziumi főbejárat előtti tér.  A napelemes, USB-aljzattal ellátott, sötétedés után világító kültéri bútor minőségi teret biztosít a jövőbeli diákok számára is.  

Összegezve: Dóri az I. Béla Gimnázium iránt elkötelezett.  Nálunk töltött éveiben sokat tudott tenni a gimnázium közösségéért.

Az I. Béla Plakett ezt a tevékeny szerepvállalását ismeri el.

 

 

tamara

Katona Anna Tamara - 12. B

Ha a tehetség mellé szorgalom, szeretet, szerencse, de mindenekelőtt a kitartás társul, a siker nem maradhat el. Mindezek jellemzik Tamarát, aki közvetlen, vidám személyiség. Osztálya ’dalos pacsirtája’, énekével többször csalt könnyeket is hallgatósága szemébe.

Nemcsak a gimnáziumi ünnepségeken, hanem például a Szekszárdi Tankerületi Központ kitüntetett pedagógusainak rendezett ünnepségen is, ahol elkápráztatta fél Tolna megye legkiválóbb tanítóit és tanárait. Ha valahol a művészetek kerülnek középpontba, ő biztosan érdeklődik, jelen van. Rajz, fotó, ének, vers, mese, színjátszás, tánc, szép beszéd; mind az erősségei közé tartoznak. Többek között a Cinegemadár Népzenei Versenyen, a Helikonon, illetve az Országos Regionális Diákszínjátszó találkozón is képviselte iskolánkat kimagasló teljesítménnyel. Az idei paksi „Ki mit tud?”országos versenyen kiemelt arany minősítést szerzett.  Iskolánk színjátszó műhelyének, valamint az iskolai zenekarnak is odaadó tagja. Szívhez szólóan tud mesét és verset mondani. Ennek köszönhetően bejutott a Nemzeti VERseny 2019-es középdöntőjébe is.  Más területen is megvillant tehetsége: az Országos Víz Világnapja alkalmából megrendezett fotóposzter-pályázaton bronz, majd később ezüst minősítést nyert.

Tehetségével és példamutató teherbírásával, törékeny alkata ellenére, kiragyog a társai közül.  Az I. Béla Plakettel Tamara nálunk töltött öt éves tevékenységét, diákokért, iskolánkért, egymásért való tenni akarását és tenni tudását ismerjük.

 

 

Drinóczi Milán 12. B osztályos tanuló dicsérő oklevelet kapott.

 

milan

Drinóczi Milán - 12. B

Milán az itt eltöltött öt év alatt a sporteredményeivel vívott ki kitüntetett figyelmet a gimnáziumi közösségben. 

Részt vett a FairPlay futballkupa megyei fordulóin csapatával, ahol mindig dobogós helyen végeztek. A Diákolimpiákon több kategóriában is eredményesnek bizonyult, magasugrásban, súlylökésben, diszkoszvetésben, ill. legutóbb a fekvenyomás diákolimpián az országos elődöntőn egy erős mezőnyben ezüstérmet nyert el.  A Tolna Megyei Katonai Járőrversenyen sikeresen képviselte intézményünket. A Diáknapokon öt éven keresztül a „Kondirandik” állandó résztvevője, segítője.

11. évfolyamon részt vett az egyetemi Országos Tudományos Diákköri Konferencián  Egerben, ott különdíjat, majd  az  Eszterházy Károly Egyetem rendezésében a Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból – Tehetségútlevél a felsőoktatásba elnevezésű megmérettetésen képviselte gimnáziumunkat, természettudományos szekcióban, ahonnan II. díjjal tért haza.

Milán jó humorú, érdeklődő, örökmozgó fiatalember.  Tanárai szerint kitartó, céltudatos, lelkiismeretes. Feladatait szorgalommal és lelkesedéssel végzi. Társai is szeretik, hisz mindig lehet rá számítani.

A gimnázium közösségéért végzett tevékenységének elismeréseként Drinóczi Milán dicsérő oklevélben részesül.

 

A méltatások elhangzottak 2020. június 12-én, a 12. B osztály érettségi bizonyítványainak átadási ünnepségén.