Mindenki biztonságban lesz - Központi írásbeli vizsgákkal kapcsolatos tájékoztató

Kedves Felvételiző! mici

Az alábbi információk, intézkedések célja, hogy Ti, vizsgázók, valamint a gimnázium tanárai, dolgozói egészségét védjük, és valamennyien biztonságban érezhessük magunkat. Ezért arra kérek mindenkit, hogy a járványhelyzetben előírt, megfelelő szabályokat mindenki tartsa be.

 1. Mielőtt elindulsz otthonról, ellenőrizd, hogy a személyi igazolványodat  (vagy más fényképes igazolványt), a vizsgabehívódat elektronikusan vagy papír alapon, valamint a használható segédeszközöket valóban hozod-e?
 2. 30 perccel az írásbeli  kezdése előtt meg kell érkezned és mielőbb el kell foglalnod a helyedet a vizsgatermedben. Az épületek bejáratainál 9:00 órától tudjuk fogadni a belépőket.
 3. Hozzátartozóitok az épületbe semmiképpen sem léphetnek be, kérjük, az udvarba se jöjjenek be, hogy minél kevesebben legyetek egy helyen.
 4. Belépés előtt az udvaron egymástól  minimálisan 1,5 méteres távolságot tartsatok, és egy sorban várakozzatok a belépésre. Ügyelő felnőttekkel segítünk eligazodni nálunk.
 5. Belépés előtt cipőtalp- fertőtlenítést, majd a bejáratnál lázmérést, kézfertőtlenítést kérünk mindenkitől és  kérjük, viseljetek maszkot. Fertőtlenítőszert nem csak a belépéshez, hanem a tantermekben is biztosítunk.
 6. Más védőeszköz is használható, például a védőkesztyű.
 7. A tantermekben fokozott a fertőtlenítő takarítás (előző nap) és a vizsganap kezdetén reggel a takarító munkatársak minden vizsgatermet ismételten fertőtlenítő áttörlésnek vetnek alá. Kérjük, senki se szemeteljen.
 8. Belépés után mindenkinek a vizsgatermébe kell mennie, ott a helyét elfoglalva ülve kell maradnia. Folyosó felügyelő tanárok segítik az eligazodást, de kérem, hogy elektronikusan vedd elő a vizsgabehívódat és a kijelölt terembe menj. A kijelölt helyedre a használható segédeszközöket és ételt-italt tehetsz. Az előtted vagy mögötted lévő padon helyezheted el a táskádat, egyéb holmidat. (telefon kikapcsolva a táskában – ellenőrizd!)
 9. A vizsga alatt a vizsgatermet csak rendkívüli esetben, mosdó használat idejére lehet elhagyni. Kérem, mindenütt tartsuk a legalább 1,5 m-es távolságot egymástól.
 10. A 15 perces szünetben is maradjatok a tanteremben, kivéve a mosdó használatát. A terem szellőztetéséről ügyelő tanáraitok gondoskodnak.
 11. Segédeszközt egymás között cserélni – a járványhelyzettől függetlenül is – tilos, ezért több kék vagy fekete színnel író tollat hozz magaddal.
 12. A mosdókat az írásbelik alatt folyamatosan fertőtlenítik a takarítók.
 13. A feladatlap(ok) átvételénél és a központi írásbeli dolgozat átadásakor kérem, viselj maszkot. A dolgozatírás alatt a maszk viselését ajánljuk.
 14. Lesz olyan dokumentuma a vizsgának, melyet mindenki aláír. Tedd úgy, hogy lehetőleg kézzel ne érj a papírhoz.
 15. A személyes hulladék tárolására hozz egy zacskót. Ezt lezárva dobhatod a terem előtti szemetesbe távozáskor.
 16. Ha a feladatok kidolgozására az idő lejárt, vagy a munkát befejeztétek, át kell nézni a dolgozatot (például a neved fel van-e írva?) A felügyelő tanár fogja összeszedni a dolgozatot.
 17. A kijáratok mindegyikét kinyitjuk az írásbelik időtartama után. Azon a kijáraton menj ki, ahol bejöttél. A vizsga után mielőbb hagyd el az udvart is, kérjük, sehol ne csoportosuljatok.
 18. A dolgozatod megtekintésének 2021. január 27-i részletszabályait szóban fogjuk ismertetni, illetve megjelenik a honlapunkon.
 19. Ha rajtad kívül álló elháríthatatlan ok miatt nem tudsz a központi írásbelin megjelenni, 2021. január 28-án 14:00 órától van pótlási lehetőség. Akik karanténba került annak 2021. február 5. 14:00 órától is van pótlási lehetősége. Ezekben a helyzetekben előzetesen egyeztetni kell a gimnázium igazgatójával Tel.: 30/595-7844 E-mail: ibelagimnazium@belamail.hu, akivel megbeszélhetitek az erre vonatkozó kérelem részleteit.

KÉREM, KÖVESSÉTEK A FELÜGYELŐ TANÁRAITOK ÚTMUTATÁSÁT. HA MINDENKI BETARTJA A SZABÁLYOKAT, AKKOR KÖZÖSEN BIZTONSÁGOSAN ÉS JÓ HANGULATBAN TUDJUK A KÖZPONTI ÍRÁSBELI VIZSGÁT TELJESÍTENI.

Hajós Éva  igazgató