Versenyek

TDK versenyfelhívás!

tdkKedves Diákok!

A Szekszárdi I. Béla Gimnázium a 2017/2018. tanévben 2018. április 11-én Tudományos Diákköri Konferenciát rendez. A verseny célja a tanulók ösztönzése tudományos kutatómunka végzésére, a tudományos gondolkodás kialakítására, színvonalas prezentáció és előadás készítésére.

Jelentkezési határidő: 2018. február 6.

Versenydolgozat leadási határidő: 2018. március 12.

A részletes információkat tartalmazó versenyfelhívást az alábbi hivatkozáson, a verseny hivatalos poszterén találjátok.

Rákóczi Szövetség pályázata

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Rákóczi Szövetség és a Rákos Mezeje Egyesület

irodalmi/történelmi pályázatot hirdet 1956. október 23. tiszteletére Kárpát-medencei magyar középiskolások, valamint I-II. éves főiskolások/egyetemisták részére az alábbi 3 témában:

I.                   A hősök emléke velünk él

A dolgozat felölelheti a forradalom és szabadságharc, valamint a polgári ellenállás és a megtorlások 1956 októbere és 1957 júniusa közötti eseményeit, ill. azok epizódjait, bemutathat egyes szereplőket

II.                Egy élet a Felvidékért: gróf Esterházy János

III.             A felvidéki magyarság gyásznapjai / Fejezetek a családi legendáriumból.

                 A magyarok kitelepítése a Felvidékről 1945-46-ban

A dolgozatban – személyes beszélgetések, memoárok, monográfiák alapján – a választott főtémát kell feldolgozni pályakép/portré megrajzolásával, ill. tanulmány, történelmi esszé vagy interjú-füzér formájában. Irodalmi alkotás (novella, elbeszélés, vers) elkészítése is lehetséges, amit különdíjban részesítünk.

A pályaművek formai követelménye: 4-10 oldal terjedelem, Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, sorkizárt, hivatkozások, felhasznált szakirodalom.

A pályázatra jelentkezni a Rákóczi Szövetség honlapján lehet a pályamunka feltöltésével egy időben:

http://www.rakocziszovetseg.org/hu/jelentkezesi_lap_1956_palyazat_2017

A pályázat díjazása: 1. díj: 30 ezer forint, 2. díj: 20 ezer forint, 3. díj: 10 ezer forint. A legjobb dolgozatok szerzői meghívást kapnak a Rákóczi Szövetség október 21-23. között Budapesten megvalósuló Gloria Victis 1956 elnevezésű emlékünnepségére és ifjúsági találkozójára.

 A pályázat beadási határideje: 2017. szeptember 24. (vasárnap)

További információ a Rákóczi Szövetség központi irodájától kérhető a következő e-mail címen: info@rakocziszovetseg.hu

Statisztikai verseny a 2017/2018. tanévben

statisztika

Kedves Diákok!

Újabb versenyfelhívás jelent meg a következő tanévre vonatkozóan. A "150 éves a KSH" jegyében megrendezendő "STAT WARS IV." országos statisztikai vetélkedő felhívását itt olvashatjátok.

Várjuk a csapatok jelentkezését szeptemberben.

 

SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny felhívás

Kedves Tanulóink!

A Szegedi Tudományegyetem és a Pro Talentis Universitas Alapítvány hatodik alkalommal hirdeti meg az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt. 

A verseny időpontja: 2017. december 7-8. (csütörtök-péntek)

A verseny címe: "Szent-Györgyi és munkássága, valamint a fizikai, kémiai, fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjasok 2012 és 2016 között"

A versenyre minden magyarországi és határon túli középiskolás diák jelentkezhet, intézményenként maximum kettő (3 fős) csapat indulhat, a csapat tagjai közül legalább egy tanuló nem lehet végzős. 55 csapat nevezését fogadják el. A nem szegedi iskolákból érkező versenyzőknek és kísérőtanáraiknak ingyenesen biztosítják a szállást és az étkezést.

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 15. éjfél. A határidőn túli jelentkezéseket nem áll módjukban elfogadni. A jelentkezési lapot, a versenyfelhívást, a verseny programját, a versenyszabályzatot és az ajánlott irodalmat ezen a honlapon (http://www.u-szeged.hu/szgytv/felhivas) lehet megtalálni.
 

Hajrá! Versenyre fel!

Kép a nyelvben, nyelv a képekben

A Magyar Nyelvstratégiai Intézet pályázatot hirdetett 6-18 éves fiatalok számára ''"Kép a nyelvben, nyelv a képekben - Sokszínű utazás a magyar nyelv világában tankönyv nélkül - képes nyelvi kifejezések gyűjtése és irodalmi vagy képzőművészeti alkalmazása" címmel.

Határidő: 2017. október 2.

kapcsolat: palyazat@manysi.hu

A pályamunkák két részből tevődnek össze. Részletek itt, a csatolt dokumentumban.

''

Rajz és filmpályázat

fotopalyazat

A Tolna Megyei Önkormányzat „III. Vár a megye” Tolna Megyei Értékek Napja elnevezésű rendezvénye keretében a reformáció 500 éves évfordulója alkalmából rajz és kisfilm pályázatot hirdet Tolna megyei általános és középiskolás diákok, fiatal felnőttek számára.

A pályázat célja:

1. kategória: A Tolna megyében található, a reformációhoz kötődő értékek (épített örökség, hagyományok, emlékek, üzenetek…) bemutatása rajzon.

2. kategória: A Tolna megyében található, a reformációhoz kötődő értékek (épített örökség, hagyományok, emlékek, üzenetek…) bemutatása kisfilmen, kb. 2-3 perc terjedelemben.

Pályázhatnak:

1. kategória: Tolna megyei általános iskolák alsó és felső tagozatos tanulói, két külön korcsoportként

2. kategória: Tolna megyei középiskolások, 25 év alatti fiatalok

Pályázati feltételek

1. kategória: a pályázatra egy fiatal egy alkotást küldhet be. A versenyben kizárólag az A4-es méretű alkotások kerülnek elbírálásra. A művek elkészítéséhez bármilyen anyag, illetve technika használható (ceruza, zsírkréta, tus, tempera, vízfesték, stb.).

A pályázatra az eredeti példányt szükséges beküldeni, elektronikus formában leadott rajzokat nem fogadunk el. A munkák hátoldalán a kép címét, a gyermek nevét, osztályát, a nevelő vagy oktató intézmény nevét és törvényes képviselőjének elérhetőségét kell feltüntetni.

2. kategória: a kisfilmek elkészítésének egyik fő szempontja, hogy a közösségi médiában is terjeszthetőek legyenek.

A pályázatra 2-3 perces videó filmeket várunk, bármilyen programmal készülhetnek, de mov, mpeg, mp4 vagy wmv formátumban, HD (vagy full HD) felbontásban legyenek elmentve.

 

Nevezési díj nincs!

 

Beérkezési határidő:

2017. május 15. hétfő

Tolna Megyei Önkormányzat Hivatala

7100 Szekszárd, Szent István tér 11-13. kabinet@tolnamegye.hu

 

Eredményhirdetés:

„III. Vár a megye” Tolna Megyei Értékek Napja

2017. júniusában

A beküldött rajzokból a Tolna Megyei Értékek Napja alkalmából kiállítást rendezünk. A pályázatra beküldött filmek a Tolna Megyei Önkormányzat facebook oldalán (www.facebook.com/tolnamegyeionkormanyzat) 2017. május 15-től megtekinthetőek lesznek, melyekkel kapcsolatosan várjuk a közönség véleményét!

 

Díjak:

A zsűri döntése alapján minden kategória 1-3. helyezettje, valamint a filmek esetében a közönségszavazás győztese oklevélben és értékes jutalomban részesül.

13. Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny

Versenyfelhívás

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság valamint a Szekszárdi I. Béla Gimnázium ismét meghirdeti a 2017. évinemzetközi rangú, az általános és középiskolások részére kiírt,

13. Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny

A verseny célja, hogy az informatikát szerető diákok számára lehetőséget biztosítson tehetségük kibontakoztatására, az általuk elkészített pályamunkák elkészítésén keresztül.

A versenyzők a következő hét kategóriában küldhetnek be pályaműveket:

  1. Oktató programok* amelyek közismereti illetve szakmai tárgyak önálló /konzultáció nélküli tanulására alkalmasak
  2. Alkalmazói programok Valamely felhasználói probléma megoldására készített alkalmazás.
  3. Játékprogramok. A versenyzők saját maguk által készített játékprogramjaikkal versenyezhetnek.
  4. Megépített (digitális) automata berendezés (hardver) és vezérlése (szoftver)*
  5. Számítógépes művészeti programokSzámítógépes grafika, zene.
  6. Számítógéppel támogatott tervezés - Ebben a kategóriában várjuk a különböző CAD programokkal megszerkesztett tervrajzokat, látványterveket.
  7. Animáció – Számítógéppel előállított animáció.
  8. WEB** -es felületeket készítő, CMS rendszereket tevőlegesen adaptáló versenyzők pályamunkáit várjuk

A teljes versenyfelhívást és a további részleteket itt találja.

* osztatlan kategória, általános és középiskolások együtt versenyeznek

** csak általános iskolások számára kiírt kategória

Nemes Tihamér informatikaverseny

http://bekesmatrix.hu/showimage.php?w=328&h=328&bg=fff&p=adatok/2012/06/20120604_54978_informatika_verseny/thb_hirkep.jpg 2016. november 17-én kerül sor a Nemes Tihamér Informatika Verseny iskolai fordulójára. A verseny 14-00-kor kezdődik a B/7-es teremben.

Kérjük a versenyzőket, a verseny kezdése előtt 10 perccel jelenjenek meg a helyszínen.