Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2019. évi alkotói pályázata

Kedves Kollégisták!

Fiatalabb korotokban biztos nagyon érdekelt benneteket a tűzoltó hivatás, ha másért nem, József Attila Altató című versében is említik (“Tűzoltó leszel, s katona …”).
Nagyon fontos témák merülnek fel az ő munkájuk kapcsán: tűzmegelőzés, -védelem, mentés. Ezek a témák jelennek meg az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idei évi alkotói pályázatában is.
Az iskolások három korcsoportban (6-10, 11-14, 15-18 éves kor között) pályázhatnak, a pályamunka lehet: szabadkézi rajz, plakát, egyéb kézműves alkotás, vers, mese, esetleg számítógépes program.
Az alkotásokat, pályaműveket 2019. május 10-ig kell benyújtani az alkotástól függően személyesen, postai úton a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra (7100 Szekszárd, Wesselényi u. 15.), vagy elektronikus formában a (tolna.titkarsag@katved.gov.hu) címen.
A területi (megyei) eredményhirdetés időpontja 2019. május 17. 14:00 óra, helyszíne a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (Szekszárd, Wesselényi u. 15.)
A területi (megyei) versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait 2019. június 7-én, Budapesten adják át. Az országos verseny győztesei értékes díjakat kapnak, és különdíjak is gazdára találnak. Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2019” címet, ami együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az intézményben tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűz oltás, olajtűz oltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.
Fontos, hogy az alkotások mellé a szülő vagy gondviselő – hiánytalanul kitöltött – hozzájáruló nyilatkozatát is csatolni kell, melyet itt lehet letölteni (szülői nyilatkozat), vagy a kollégiumvezetői irodában lehet kérni.

Vélemény, hozzászólás?