Rendőrségi tájékoztatás – Csalók a koronavírus helyzetben

Tisztelt Szülők! Kedves Kollégisták!  

A Rendőrség fokozottan felhívja a figyelmet a jelenlegi helyzetben előforduló csalásokra.

“A csalók az utóbbi napokban személyesen is igyekeznek kihasználni a világban jelenleg zajló egészségügyi válsághelyzetet. Hatósági személynek kiadva magukat arra hivatkoznak, hogy ingatlan fertőtlenítést hajtanak végre, vagy a vírus szűrésére alkalmas tesztet és maszkot értékesítenek, illetve idős személyek ellátására szolgáltatást ajánlanak fel.

Ezek a bűnözők azokat a félelmeket és aggodalmakat használják ki, amelyeket a COVID19 kelt az önmaguk és szeretteik egészségét féltő emberekben. Kellő óvatossággal és egészséges bizalmatlansággal megelőzheti, hogy a koronavírus veszélyeire hivatkozva becsapják.

[…]

A legfontosabb, amit tehet a megtévesztés ellen: Tájékozódjon mindig hiteles forrásból a https://koronavirus.gov.hu/ és a https://www.nnk.gov.hu/ weboldalakon minden információt megtalálhat a járvánnyal kapcsolatban.” (forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály)

A Rendőrség részletes tájékoztatását annak érdekében, hogy ne válhassunk csalás áldozatává, az alábbi dokumentumban olvashatjuk: A rendőrség tanácsai, hogy ne váljon a csalók áldozatává

Vélemény, hozzászólás?